Allt jag vill ha (e-bok) av Lotta Lundberg

Ladda ner bok Allt jag vill ha gratis i pdf-, epub-, mobi-, rtf- och fb2-format

Det är likvaka i Belfast. I kistan på bordet ligger Sofias pappa, den beundrade och kontroversielle medlaren i fredsprocessen på Irland. Varför dog han och vem var han? Och varför väntade han i femton år innan han hörde av sig?

Det är många frågor som väcks hos Sofia när hon som tonåring kommer till Irland. Hon har vuxit upp hos sin enastående mamma i det förnuftiga Sverige; nu möter hon den omtumlande blandningen av politik och religion och tradition i livet bland människorna i byn Ballyvoreen.

Och hos släkten i Belfast. Hon får bo och arbeta hos pubägaren Mrs som vakar över allt som händer i byn, och hon hjälper till hos Doctor Maloney som driver Bed and Breakfast, älskar opera och lär henne att be. Hon blir vän med Sally, vars bröder sitter i fängelse, och Sean, slaktarsonen som drömmer om at bli poet.

Med värme och insikt och ett stort mått humor skildrar Lotta Lundberg en ung människas upplevelser och avgörande erfarenheter. Hur blir man sig själv undrar Sofia, omgiven av alla dessa motsägelefulla sätt att leva? Och är vi ansvariga för dem vi hör ihop med?

Allt jag vill ha

Läs online bok från Allt jag vill ha gratis

Författare Lotta Lundberg (författare)

Förlag Natur & Kultur
Utgiven 9 mars 2017
Genrer Skönlitteratur, Romaner
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789127149588